Geen slechte hoeven door ijzers

Hoewel ik er altijd voor zal kiezen om paarden zo veel mogelijk blootsvoets te houden, hier toch even een voorbeeld van een paardje wat ik pas beslagen heb en ook goede hoeven heeft met ijzers. Let vooral op hoe groot en gezond de straal is van deze 25 jarige haflinger die nog regelmatig voor de huifkar en koets loopt.

Vinca

Vinca

Hoef Vinca

Natural Balance ijzers

Hoef Vinca onder

De straal krijgt alle ruimte en de zool is in takt

 

Belangrijk is dat de manier van bekappen en de plaatsing van het ijzer de hoefwerking niet belemmeren. Met andere woorden. De straal moet zijn functie behouden en dus niet weggesneden worden en de zool moet ook in tact worden gehouden. En de plaatsing van het ijzer moet ervoor zorgen dat de drukverdeling gelijk is voor en achter het zwaartepunt van de hoef en het paard het juiste afrolmoment geven.

Categorieën: Hoefwerking

Berichtnavigatie

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.