Even voorstellen

Joke Nibbelink

Joke Nibbelink

Welkom op mijn site…

Doordat ik met paarden ben opgegroeid zijn paarden een deel van mijn leven geworden. Zoals ik nu in het leven sta heb ik aan paarden te danken en ik doe daarom graag wat terug om het leven van paarden zo optimaal mogelijk te maken.

Als jong meisje wilde ik al graag hoefsmid worden en mede dankzij dat onze oude smid in die tijd zei dat het geen beroep is voor vrouwen heeft ervoor gezorgd dat ik het graag wou gaan doen. In eerste instantie wilde ik de reguliere opleiding gaan doen en liep stage bij 2 hoefsmeden. Na een tijdje wat bekap en smeedwerk te hebben gedaan verloor ik toch een beetje mijn interesse omdat mij niet duidelijk werd hoe veel en wat je nu eigenlijk van de hoef moest bekappen. Duidelijke antwoorden kreeg ik niet. Via Wendy Murdoch (Murdoch method) die in 2000 cursussen centered riding bij mijn oom Piet Nibbelink op stal gaf kwam ik in contact met Natural Balance hoefsmid Patty Stiller in Amerika. Ik was geïntrigeerd en heb 5 weken in 2001 met haar meegelopen in Californië. Ineens kreeg ik wel een duidelijk  beeld over hoe de hoeven werken en wat je wel en niet moet wegsnijden. Ik kreeg antwoorden op al mijn vragen. Al snel besloot ik om die methode te leren en heb ik in  augustus 2001 de opleiding tot Natural Balance hoefsmid op de Mission Farrier school gedaan in Washington State.

Salix en ik

De band tussen Joke en Salix

Sinds oktober 2001 ben ik dus werkzaam als Natural Balance hoefsmid en ga ik regelmatig naar Amerika voor bijscholing.

Okobter 2013 ben ik naar Amerika gegaan en heb mijn level 4 certificaat van de ELPO gehaald. Nu mag ik me gecertificeerde kreupelheids specialist noemen.

Zebra bekappen

Zebra bekappen

Ik heb me gespecialiseerd in de biomechanica van de hoeven en het hele paard. Maar inmiddels heb ik ook erg veel kennis over de psyche van het paard. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik veel paarden kan helpen om hun levenskwaliteit te verbeteren en kan ik eigenaren helpen een beter beeld te krijgen wat hun paard nodig heeft.

Het is mijn passie en doel om paarden een zo goed mogelijk leven te geven. Graag wil ik daar aan bijdragen en ben ook bereidt om mijn kennis die inmiddels behoorlijk gegroeid is te delen. Voor vragen mail of bel mij.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.