Opleiding Natural Balance bekappen

In 2010 ben ik begonnen met het opleiden van mensen die het bekappen volgens de Natural Balance methode willen leren.

Belijnen

Het belijnen van de hoef

De opleiding is zo opgezet dat je na een jaar een mooie basis hebt voor het onderhouden van de hoeven van je eigen paarden en/of basisonderhoud van paarden van klanten.

Per maand heb je een weekend  les en de rest van de tijd krijg je huiswerk om zelf bezig te blijven en zo de theorie  en vaardigheden aan te leren.12316074_1193080237371992_2376591737469024666_n

In het weekend zit veel theorie over de biomechanica van de onderbeen en algemene kennis over paarden (voeding, zadels, ruggenwervels, horsemanship).

Opleiding bekappen

Het bekappen

En veel praktijk. Meteen de eerste dag werken we met paarden. We kijken hoe ze lopen, welke beenstanden ze hebben en hoe dat de beweging beïnvloedt. In eerste instantie leer je een belijningsmethode waarmee je meteen een duidelijk beeld krijgt hoe de hoeven in elkaar zitten en je helpt een inzicht te krijgen hoe en wat je moet bekappen. Het leren bekappen krijg je in stapjes en je bepaalt zelf je leertempo.

onderbeen

Het ontleden van het onderbeen

Een van de dagen halen we ook een (slacht)onderbeen uit elkaar om een goed beeld te krijgen waar alle pezen, ligamenten, bloedvaten en botten zitten.

De laatste dag is examen en moet je kunnen laten zien aan examinatoren dat je genoeg kennis en vaardigheid hebt om het basis bekappen zelfstandig  te kunnen.12347979_1193080124038670_8624467812615036710_n

Ik leg de nadruk op basis omdat het echt pas het begin is. Denk aan toen je net je rijbewijs hebt gehaald. Je kunt een auto besturen maar handigheid en vaardigheid in het verkeer moet je door ervaring nog leren. Deze opleiding is ook een basis. Je hebt de basis kennis. Maar dat betekend niet dat je genoeg inzicht hebt om alle paardenhoeven goed te kunnen bekappen. Doorleren en bijscholen is iets waar je na je examen ook mee bezig moet blijven.

Voor meer informatie: joke.rubus@gmail.com

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.